Klasyczny Vinaigrette
Klasyczny Vinaigrette wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 378 kalorii, 0g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 2 i kosztuje 64 grosze za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, gruba sól koszerna, musztarda dijon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Klasyczny Vinaigrette, Klasyczny Vinaigrette, oraz Klasyczny Vinaigrette.
Instrukcje
Z płaską stroną dużego noża szefa kuchni, rozgnieść czosnek i 1/4 łyżeczki. sól razem do pasty.
W małym przykręcanym słoiku połącz pastę czosnkową, 1 łyżeczkę. musztarda, pieprz i 2 łyżki. ocet. (Jeśli używasz szalotki, pozostaw mieszaninę 10 minut.)
Dodaj olej do słoika, przykryj i energicznie wstrząśnij, aż olej i ocet emulgują.
Posmakuj i dodaj więcej soli, octu lub musztardy, jeśli chcesz. Opatrunek będzie przechowywany w lodówce do 1 tygodnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Wariacje. Korzystając z tej podstawowej formuły, możesz zrobić wiele innych smacznych dressingów.
Wymieszać olej: do sałatek z prażonymi orzechami i serem użyj oleju orzechowego lub orzechowego. Oleje orzechowe szybko stają się zjełczałe w temperaturze pokojowej, więc po otwarciu przechowuj je w lodówce.
Użyj innego kwasu: ocet balsamiczny jest dobry do sałatek zimowych, takich jak te z orzechami, obfite sery i warzywa korzeniowe. Wiosenne sałatki z delikatnych zieleni lub szparagów można ubrać łagodniejszym winegretem, który wykorzystuje ocet szampański,a winegret z octu sherry pięknie łączy się z podsmażonymi grzybami. Sok z cytrusów można również zastąpić octem. Jeśli używasz słodszych owoców cytrusowych, takich jak pomarańcze, dodaj trochę soku z cytryny, aby nadać dressingowi cierpką krawędź (spróbuj, aby upewnić się, że jest wystarczająco dużo tangu). Prosty sok z cytryny jest łagodniejszy niż ocet i jest często używany w stosunku 1 do 1 z olejem.
Spróbuj mieszanek: oznacza to świeże zioła dowolnego rodzaju, a nawet łyżeczkę. lub 2 tapenady, pesto, mielonej sardeli lub galaretki owocowej (jak malina lub porzeczka). Szczypta białego lub brązowego cukru może dopełnić smak zbyt.
Dodać do przodu: podwójne lub potrójne przepis mistrzevinaigrette będzie przechowywać, w lodówce, przez okres do 1 tygodnia. Olej zatkać, więc niech opatrunek dojść do temperatury pokojowej i dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
Dobrze wysuszyć sałatę. Spin w przędzarce sałatkowej lub wysuszyć ostrożnie między ręcznikami, albo będziesz miał miskę rozmoczenia.
Bądź oszczędny z opatrunkiem. Używaj mniej niż myślisz, że potrzebujesz (zacznij od 2 łyżek. na 10 filiżanek sałatki), aby utrzymać sałatkę chrupiącą. Gdy już rzucisz i spróbujesz, zawsze możesz dodać więcej.
Rzuć dobrze, ale delikatnie. Używaj czystych rąk; są to najlepsze narzędzia do pokrywania liści dokładnie bez ich zasinienia.
Pozwól na miejsce. Użyj dużej miski co najmniej dwa razy większej niż sałatka. Dużo miejsca ułatwia wyrzucanie zawartości.
Ubierz się w ostatniej chwili. Na chrupiącą sałatkę, ubrać i wrzucić tuż przed podaniem.