Klasyczny pieczony indyk z solanką jałowca

Klasyczny pieczony indyk z solanką jałowca
Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli 82 grosze za porcję spada w budżecie, Klasyczny pieczony indyk z solanką jałowca może być niesamowite bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 1. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką marchew, seler, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk pieczony z jałowcem i ziołami, Indyk pieczony z solanką jałowcową z sosem pieczarkowym kurkowym, oraz Klasyczny Pieczony Indyk dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz cebulę, marchew, seler, czosnek, szałwia, tymianek, sól i kilka mielonych pieprzu w średniej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
PieprzPieprz
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Dobrze wymieszać i odstawić.
3
Umieść stojak piekarnika na drugim najniższym poziomie w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 260°. przygotuj dużą patelnię do pieczenia ze stojakiem do pieczenia, najlepiej w kształcie litery V, ustawioną na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Umieść filiżankę mieszanki warzywnej w jamie szyi i 1 filiżankę w jamie klatki piersiowej. Pozostałą część rozsypać na dnie patelni i dodać 2 szklanki wody do patelni. Truss indyka zgodnie ze wskazówkami poniżej. Użyj pędzla do ciasta, aby umyć indyka połową masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Połóż indyka, od strony piersi w dół, na stojaku. Piecz przez 30 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 177°. podsmażyć indyka sokami z patelni i upiec dodatkowe 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć indyka z piekarnika. Używając rękawic kuchennych pokrytych folią aluminiową lub ręczników papierowych, przekręć pierś indyka do góry. Podlewamy sokami z patelni, a następnie wkładamy indyka do piekarnika. Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie sokami z patelni po 45 minutach. Po kolejnych 45 minutach podlewamy pozostałym masłem. Indyk odbywa się, gdy termometr o odczycie błyskawicznym zarejestruje 74° po włożeniu w najgrubszą część uda. Gdy temperatura wewnętrzna indyka osiągnie125, Turcja jest około 1 godziny od zrobienia. (Czasy pieczenia będą się różnić, w zależności od wielkości ptaka, jego temperatury, gdy wszedł do piekarnika, czy jest nadziewane, a konkretny piekarnik i dokładność termostatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
artykuł var
8
Typ_27_data = {};
9
artykuł
10
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia18
Magazyn