Klasyczna szynka pieczona z polewą Klonowo-musztardową
Klasyczna szynka pieczona z polewą Klonowo-musztardową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 10 i kosztuje 1,31 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 816 kalorii, 69g białka, oraz 53g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz brązowy cukier, syrop klonowy, pół szynki i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Klasyczna szynka pieczona z polewą Klonowo-musztardową, Czysty piernik klasyczny z klonową glazurą, oraz Szynka Cola z polewą Klonowo-musztardową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij twardą, skórzastą skórę z szynki (jeśli ją ma; niektóre szynki nie będą) i zdobądź tłuszcz w układzie crosshatch. Szynka ogier cały z goździkami, umieścić w dużej patelni do pieczenia, i luźno namiot z folią.
Piec, aż termometr włożony w środek najgrubszej części (nie dotykając kości) zarejestruje 135, około 20 minut na Funt. lub 2 do 2 1/2 godziny łącznie, fastrygowanie od czasu do czasu z nagromadzonych soków.
Podczas pieczenia szynki zrób glazurę: w średniej misce połącz brązowy cukier, syrop klonowy i musztardę.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. Kiedy szynka ma około 40 minut do pieczenia (temperatura wewnętrzna wyniesie 120 do 125), szczotkuj obficie ze wszystkich stron glazurą. Kontynuuj pieczenie, aż szynka osiągnie 135 i glazura będzie dobrze rumiana.