Kawałki kurczaka Satay
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne przepisy do swojej kolekcji, kawałki kurczaka Satay może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. 144 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Ten przepis z BBC Good Food wymaga chutney z mango, skórki z limonki, masła orzechowego i kurkumy i mielonego kminku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Proste Pieczone Kawałki Kurczaka, Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt), oraz Satay Chicken.
Instrukcje
Ukoś kilka głębokich cięć w każdą pałeczkę i udo, a następnie włóż do dużego, niemetalicznego pojemnika.
Umieść skórkę z limonki i sok, trawa cytrynowa, imbir, czosnek, masło orzechowe, przyprawy, krem kokosowy i 1 łyżeczka soli do robota kuchennego, a następnie whizz aż będzie tak gładka, jak można uzyskać. Z grubsza posiekaj liście kolendry i drobno posiekaj łodygi, a następnie dodaj do mieszanki.
Zalać marynatą kurczaka, wmasować w mięso rękami, następnie pozostawić do schłodzenia na co najmniej 2 godziny, lub do 24 godzin, jeśli masz czas.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Linia 1-2 duże tace do pieczenia z folią i smarować odrobiną oleju.
Rozłóż kurczaka na tacach, skórkę do góry i piecz przez 1 godzinę, lub do czasu, aż kurczak zostanie ugotowany, a powłoka złocista i lekko zwęglona w miejscach. Schłodzić, następnie dobrze schłodzić i zapakować do pojemnika, gotowego do transportu. Rozrzuć jeszcze kilka liści kolendry, jeśli chcesz.