Karmelizowany Kompot Cebulowo-Żurawinowy
Karmelizowany kompot cebulowo-żurawinowy może być właśnie sosem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 33 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 32 minuty. Jeśli masz ocet balsamiczny, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Wątróbka wołowa z karmelizowanymi brzoskwiniami i kompot z cebuli, Kompot z żurawiny, pigwy i cebuli perłowej, oraz Polędwiczki wieprzowe pieprzone z kompot żurawinowo-cebulowym.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodać cebulę, i podsmażyć 15 do 18 minut lub aż złoty i miękkie. Wymieszać ocet i pozostałe składniki; gotować, mieszając od czasu do czasu, 2 do 4 minut lub aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek.
Rozłóż 16 krakersów pełnoziarnistych każdy z 1 1/2 łyżeczki. 1/3-mniej tłustego twarogu; top każdy z 1 łyżką. Karmelizowany Kompot Cebulowo-Żurawinowy.
Dekoruj świeżą kolendrą lub listkami pietruszki.
Kalorie 56; tłuszcz 9g (sat 6g, mono 6G, Poli 1G); białko 3G; węglowodany 2G; błonnik 8g; Chol 7mg; żelazo 2mg; sód 137mg; Calc 12mg