Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem

Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem
Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 140 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, cebula, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy to Smażona brukselka z boczkiem i żurawiną, Boczek pieczony brukselka z żurawiną, oraz Smażona brukselka z boczkiem i żurawiną.

Instrukcje

1
W dużym garnku, na dużym ogniu, doprowadzić wodę do wrzenia. Obficie posolić wodę i dodać brukselkę. Gotować kiełki, aż osiągnie średnią kruchość, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
KiełkiKiełki
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
W międzyczasie w dużym rondlu na średnim ogniu podsmaż boczek, aż będzie chrupiący, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Boczek wyjąć z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Boczek pokruszyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
4
Na patelni pozostawić tłuszcz z boczku, dodać czerwoną cebulę i 3 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
5
Saute aż cebula są przezroczyste, o 2 do 3 protokół. Wymieszać z Czerwonym octem winnym i brązowym cukrem i gotować, aż płyn jest lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Cała Laska Wanilii1 Cała Laska Wanilii
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
6
Brukselkę odcedzić z wody i dodać do patelni z cebulą. Wymieszać do okrycia i dodać pozostałą 1 łyżkę masła. Wymieszać z boczkiem i żurawiną. Doprawić solą i świeżo popękanym czarnym pieprzem, do smaku i przelać do miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
BrukselkaBrukselka
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn