Karczochy zapiekane

Karczochy zapiekane
Przepis na Karczochy Au Gratin można przygotować w około 35 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,68 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 368 kalorii. Jeśli masz pod ręką przyprawioną bułkę tartą, winegret balsamiczny, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako dość niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku, co nie jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Karczochy Au Gratin, Zapiekanka z Endywii Belgijskiej z Boczkiem (Gratin d'Endives Ardennaise) i Belgijskie Chicons Au Gratin (Endywy Au Gratin).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Posmaruj 9-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia oliwą z oliwek i posyp 2 łyżkami bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Ułóż karczochy miseczką do góry na bułce tartej i posmaruj lub skrop oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4
Posypać 1 łyżką bułki tartej i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
5
Piec przez 15 minut; wyjąć z piekarnika i rozgrzać brojler. Rozłóż ser owczy pomiędzy karczochy; posypać pozostałą 1 łyżką bułki tartej. Podgrzewaj, aż ser zacznie bąbelkować, a polewa się zarumieni, od 3 do 4 minut. W misce wymieszaj sałatę z balsamicznym winegretem; podawaj karczochy na wierzchu zieleniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winegret BalsamicznyWinegret Balsamiczny
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
ZieloniZieloni
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Zdjęcie autorstwa Marka Petersona
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn