Karczochy zapiekane
Przepis na Karczochy Au Gratin można przygotować w około 35 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,68 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 368 kalorii. Jeśli masz pod ręką przyprawioną bułkę tartą, winegret balsamiczny, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako dość niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku, co nie jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Karczochy Au Gratin, Zapiekanka z Endywii Belgijskiej z Boczkiem (Gratin d'Endives Ardennaise) i Belgijskie Chicons Au Gratin (Endywy Au Gratin).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Posmaruj 9-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia oliwą z oliwek i posyp 2 łyżkami bułki tartej.
Ułóż karczochy miseczką do góry na bułce tartej i posmaruj lub skrop oliwą z oliwek.
Posypać 1 łyżką bułki tartej i parmezanem.
Piec przez 15 minut; wyjąć z piekarnika i rozgrzać brojler. Rozłóż ser owczy pomiędzy karczochy; posypać pozostałą 1 łyżką bułki tartej. Podgrzewaj, aż ser zacznie bąbelkować, a polewa się zarumieni, od 3 do 4 minut. W misce wymieszaj sałatę z balsamicznym winegretem; podawaj karczochy na wierzchu zieleniny.
Zdjęcie autorstwa Marka Petersona