Kapusta Kiszona Wolno
Wolno kiszona kapusta jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 40. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 18 kalorii. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kminek, sól do marynowania, kapustę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wolnoopalacz kiszona kapusta i kiełbasa, Wolnoopalacz wieprzowina i kapusta kiszona, oraz Zupa Z Kiszonej Kapusty.
Instrukcje
Kapustę przeciąć o połowę przez rdzeń i przeciąć grubo. (Możesz kroić cienko, jeśli wolisz; po prostu upewnij się, że plastry są tego samego rozmiaru, więc fermentują równomiernie.) Jak pokroić, umieścić kapustę w dużej misce, posypując i podrzucając okresowo z odrobiną soli i przypraw, aż zużyjesz całą sól i przyprawy i dodaje całą kapustę. Rękami chrupać i wrzucić sezonowaną kapustę przez około 10 minut. Zacznie więdnąć i wyciekać soki.
Pakuj kapustę tak ciasno, jak to możliwe do wysterylizowanej 1-gal. szklany słoik z szerokimi ustami, ubijając kapustę twardą drewnianą łyżką, aż soki pękną, aby po prostu przykryć kapustę.
Wlać około 3 szklanki wody do 1-gal. zamykana plastikowa torba( nie zamykaj); następnie zamknij torbę w drugiej torbie (nadal nie zamykaj). Nestle worki na kapustę, uszczelnia się, tak aby zanurzyć kapustę i tworzą szczelną warstwę. Następnie uszczelnij torby. Przykryj słoik podwójną warstwą gazy lub ręcznikiem i zabezpiecz gumką wokół obręczy.
Przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze od 60 do 7
Naciskać na kapustę co 2 do 3 godzin przez resztę dnia, aby zachęcić ją do uwolnienia większej ilości solanki.
Sprawdzaj kraut co 2 dni, odtłuszczając wszelkie szumowiny z powierzchni, płucząc w razie potrzeby worki wypełnione wodą i ponownie ubijając kapustę, aż solanka zacznie się bąbelkować, aby pokryć powierzchnię. Jeśli solanka tonie poniżej poziomu kapusty, dodaj wystarczającą ilość dodatkowej solanki (1 1/2 łyżeczki. sól rozpuszczona w 1 szklance wody) do przykrycia kapusty.
Skosztuj kiszonej kapusty po 5 dniach, aby sprawdzić, czy jest gotowa. Jeśli ci się spodoba, Załóż pokrywkę i ochłoń. Aby uzyskać bardziej zingierski smak, pozwól mu rozwijać się do 4 tygodni przed schłodzeniem. Kiszona kapusta utrzymuje się, schłodzona i zanurzona w solance, do 6 miesięcy.