Kanapki z kurczakiem i Roquefortem
Kanapki z kurczakiem i Roquefort mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, bagietka, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać serek można śledzić to danie główne z Kliny Deserowe Z Serem Śmietankowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane kanapki z bakłażanem i pomidorami z sosem Roquefort, Cheeseburgery Roquefort, oraz Soufflés Roquefort dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w misce.
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu.
Kurczaka posypać pieprzem.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony lub aż kurczak zostanie wykonany.
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut.
Wytnij wzdłuż na paski o grubości 1/3 cala.
Posypać równomiernie 1/8 łyżeczki soli.
Bagietkę przeciąć na pół wzdłuż.
Masę serową rozprowadzić na pokrojonych bokach bagietki. Ułóż kurczaka, plastry pomidora i rukolę równomiernie na dolnej połowie bagietki; przykryj górną połową.
Pokrój poprzecznie na 4 równe kawałki.
Wino Uwaga: dramatyczny, słony smak sera pleśniowego jest głównym czynnikiem w dopasowaniu tej kanapki do wina. Rześki, lekki, wytrawny riesling ma odpowiednią owocowość, aby przeciwdziałać tym słonym nutom. Uwielbiam Penfolds Bin 51 Riesling z australijskiej Eden Valley, z jego zgrabną teksturą. 2008 to $ Karen MacNeil