Kalmary Nadziewane: Kalamarakia Yemista
Wypchane kałamarnice: Kalamarakia Yemistan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 34g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, liście mięty, sok pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mama ' s Yemista (Greckie nadziewane warzywa z ryżem), Bezmięsny poniedziałek: Greckie pieczone nadziewane pomidory z ryżem (Yemista), oraz Kiełbasa Faszerowana Kalmary dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Podgrzać 3 łyżki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Dodać ryż i wymieszać, aby płaszcz z mieszaniną; gotować przez 1 minutę.
Dodać 3 szklanki wody, pomidory, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj garnek i gotuj, aż ryż będzie miękki, a woda całkowicie się wchłonie, około 14 do 16 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Puch widelcem i wymieszać z miętą i pietruszką.
Wypchaj kałamarnicę mieszanką ryżową.
Połowę pozostałego oleju skropić w średnim naczyniu do pieczenia.
Dodać kalmary i skropić pozostałym olejem i sokiem pomidorowym i doprawić solą i pieprzem.
Piec, aż kałamarnica będzie miękka, o 25 do 30 protokół.