Kalmary Nadziewane: Kalamarakia Yemista

Kalmary Nadziewane: Kalamarakia Yemista
Wypchane kałamarnice: Kalamarakia Yemistan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 34g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, liście mięty, sok pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mama ' s Yemista (Greckie nadziewane warzywa z ryżem), Bezmięsny poniedziałek: Greckie pieczone nadziewane pomidory z ryżem (Yemista), oraz Kiełbasa Faszerowana Kalmary dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Podgrzać 3 łyżki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodać ryż i wymieszać, aby płaszcz z mieszaniną; gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
7
Dodać 3 szklanki wody, pomidory, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj garnek i gotuj, aż ryż będzie miękki, a woda całkowicie się wchłonie, około 14 do 16 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Puch widelcem i wymieszać z miętą i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MiętaMięta
9
Ochłoń.
10
Wypchaj kałamarnicę mieszanką ryżową.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
RyżRyż
11
Połowę pozostałego oleju skropić w średnim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
12
Dodać kalmary i skropić pozostałym olejem i sokiem pomidorowym i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok PomidorowySok Pomidorowy
KałamarnicaKałamarnica
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
13
Piec, aż kałamarnica będzie miękka, o 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Grecki w menu? Spróbuj połączyć się z Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Możesz spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn