Kalarepa z białym sosem

Kalarepa z białym sosem
Kalarepa z białym sosem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 93 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, śmietany, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Jak Spiralizować kalarepę: Sałatka z kalarepy i zielonego jabłka z rukolą z kozim serem, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi z sosem miodowo-miodowym, Szwajcarska chard & kalarepa z sosem cytrynowym, oraz Placki z kalarepy z czosnkiem ziołowym sosem śmietanowym z nerkowca.

Instrukcje

1
W rondlu umieść kalarepę i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż kalarepę można przekłuć widelcem, ale pozostaje jędrna, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Umieść kalarepę w misce i przykryj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Masło umieścić w tym samym rondlu i rozpuścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Ubić mąkę i mieszać, aż mieszanina stanie się pasta i złoty kolor. Stopniowo ubijaj mleko i zarezerwowaną wodę do gotowania z kalarepy do mieszaniny mąki, mieszając, aż będzie gęsta i gładka. Wymieszać śmietanę, 1 łyżeczkę soli, gałkę muszkatołową, biały pieprz i natkę pietruszki, aż dobrze się wymieszają. Kontynuować ubijanie, aż sos zgęstnieje, a następnie gotować 10 minut więcej. Wymieszać z kalarepą, podrzucając do płaszcza równomiernie z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
KalarepaKalarepa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn