Jęczmień i szparagi
Jęczmień i szparagi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka szparagów, oleju roślinnego, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jęczmień i szparagi, Risotto jęczmienne z karczochami i szparagami, oraz Risotto jęczmienne ze szparagami i Parmigiano dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-quart rozgrzać bulion na średnim ogniu, aż będzie gorący.
W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Cebulę i marchew ugotować na oleju 1 do 2 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będzie krucho-miękka. Wymieszać z jęczmieniem. Gotować i mieszać 1 minutę.
Wlać 1 szklankę gorącego bulionu na mieszaninę jęczmienia. Gotować odkryte około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zostanie wchłonięty. Wymieszać ze szparagami. Kontynuuj gotowanie 15 do 20 minut, dodając bulion 1 szklankę na raz i często mieszając, aż jęczmień będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta; usuń z ognia. Wymieszać pozostałe składniki.