Jason Weiner jako Rugelach
Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Ten przepis służy 36. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 133 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka Weiner, Sznycel Weiner z odpowiednią sałatką ziemniaczaną, oraz Makaron z serem Jasona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta: mąkę, cukier i sól wcisnąć do miksera, aż się połączą.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina gruboziarnisty piasek z kawałkami masła wielkości grochu.
Dodaj serek i śmietanę, aż ciasto zbierze się w szorstkie ciasto. Ciasto wyjąć z miski na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i podzielić na 4 porcje. Wkleić każdą porcję w dysk, owinąć folią i schłodzić w lodówce, około 45 minut. W międzyczasie wykonaj jedno z trzech wypełnień.
Rodzynki umieść w średnim rondlu i zalej wodą.
Dodać cukier, sól, cynamon i wanilię. Dusić na małym ogniu, aż prawie cała woda zostanie wchłonięta i rodzynki zostaną wypompowane.
Przełożyć SOS rodzynkowy do blendera lub robota kuchennego i pulsować.
Dodać orzechy włoskie i ponownie proces do postaci pasty.
Dodać rum do smaku i odstawić do ostygnięcia.
Umieść morele w średnim rondlu i zalej wodą.
Dodać cukier, sól, cynamon i wanilię. Dusić na małym ogniu, aż prawie cała woda zostanie wchłonięta, a morele będą miękkie i wypompowane.
Przełożyć SOS morelowy do blendera lub robota kuchennego i pulsować.
Dodaj orzechy włoskie i marmoladę i ponownie przetworzyć, aby utworzyć pastę.
Dodać brandy do smaku i odstawić do ostygnięcia.
Do nadzienia czekoladowego: zmielić orzechy włoskie, aż dobrze w robocie kuchennym, i odstawić.
Umieść czekoladę w górnej części podwójnego kotła.
Dodać cukier, wanilię i masło i rozpuścić na małym ogniu.
Zdjąć z ognia i wymieszać z dżemem i orzechami włoskimi.
Dodać likier do smaku i odstawić do ostygnięcia.
Aby zakończyć ciasteczka: Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia dwie pół arkuszy patelnie z pergaminem.
Rozwałkuj 1 porcję ciasta na prostokąt o grubości około ¼ cala.
Rozłóż na nadzieniu. Zaczynając od długiej strony, rozwałkuj ciasto, aby uzyskać ciasny cylinder. Spłaszczyć go trochę i owinąć folią.
Umieść cylinder w zamrażarce lub lodówce i kontynuuj ten proces z pozostałymi porcjami ciasta.
Pokrój cylindry na 1½-calowe kawałki i umieść każdy kawałek szwu w dół na przygotowanych patelniach.
Żółtka ubić i posmarować wierzchem.
Piec około 25 minut, lub do złotego i chrupiące. Ostudzić przez kilka minut na patelniach.
Przenieść rugelach do stojaka drutu do całkowitego ostygnięcia.