Jasne.Galaretka miodowo-cytrynowa Marmolada
Jasne.Galaretka miodowo-cytrynowa marmolada może być tylko przyprawą, której szukasz. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 52 kalorie. Ten przepis służy 80. Udaj się do sklepu i odebrać sure-galaretki owoców pektyny, masło, owoce, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Jasne.Galaretka pomarańczowa marmolada, 30 minut do domowej roboty.JELL Orange Freezer Marmalade, oraz Kumkwat Marmolada MIODOWA dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić paski w gorącej wodzie z mydłem.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Przed napełnieniem dobrze odcedzić słoiki.
Usunąć kolorową część skórki z cytryn za pomocą obieraczki do warzyw; posiekać skórkę i odstawić. Obrać i wyrzucić pozostałą białą część skórki z cytryn. Cytryny posiekać, zastrzegając dowolny sok; odstawić.
W dużym rondlu umieścić peelingi, wodę i sodę oczyszczoną. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; przykryć. Dusić 10 min, mieszając od czasu do czasu.
Dodać posiekane cytryny i zarezerwowany sok; przykryć. Dusić dodatkowe 20 min.
Zmierz dokładnie 3 szklanki przygotowanych owoców na 6-lub 8-qt. rondel. Wymieszać pektyny.
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając.
Dodać cukier i miód; wymieszać. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 1 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)