Japoński Sos Sezamowy
Przepis Japoński sos sezamowy jest gotowy w około 5 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, tahini, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Spróbuj Tuńczyk Z Sezamem W Sosie Japońskim, Stek w paski z japońskim sosem do maczania, oraz Makaron Japoński z sosem sezamowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać tahini, sos sojowy, majonez, czosnek, imbir, i papryka razem w misce. Stopniowo mieszaj wodę do mieszaniny, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.