Jak zrobić sos serowy Nacho
Jak zrobić sos serowy Nacho może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 131 kalorii. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 101 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz ancho chile proszek, masło, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sos Serowy Nacho, 5 Minutowy Sos Serowy Nacho, oraz Domowy Sos Z Serem Nacho dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Posypać 3 łyżkami stołowymi plus 1 łyżeczką mąki.
Ubijać stale, aż mieszanina będzie gęsta i cała mąka zostanie włączona, 3 do 4 minut.
Powoli wlać zimne mleko do mieszaniny masła, stale ubijając, aż do połączenia. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszać z papryką, mielony chipotle, ancho chile proszku, pieprz cayenne, i sól.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj ostry ser Cheddar, ser Monterey Jack i ser Muenster, garść na raz; mieszaj, aż dokładnie się rozpuści. Doprawić solą do smaku.