Jak zrobić miód gruszkowy
Jak zrobić miód gruszkowy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 1741 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1313 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz gruszki, sok ananasowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Spróbuj Jak zrobić sos gruszkowy w szybkowarze, Dip gruszkowy orzechowo - miodowy, oraz Makeup Harissa Kuskus z gruszką, jarmużem i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrojone gruszki umieść w dużym garnku i zalej je sokiem ananasowym, aby nie zarumieniły się. Wymieszać z cukrem i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Często mieszaj, aby zapobiec przypaleniu. Gdy gruszki są w pełnym wrzeniu, zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż mieszanina będzie kolor i konsystencja miodu. Im dłużej go gotujesz, tym grubsze się robi. Czas gotowania wynosi zwykle od 2 do 3 godzin.
Kadzi do gorących sterylnych słoików, wypełniając w granicach 1/4 cala od góry. Przetrzyj felgi czystą wilgotną szmatką i uszczelnij słoiki pokrywkami i pierścieniami. Przetwarzaj w puszce z wrzącą wodą przez 10 minut lub czas zalecany przez lokalne rozszerzenie dla Twojego obszaru.