Jajka Lorraine
Jajka Lorraine to danie główne dla 2 osób. Za 1,57 dolara za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 28 g białka i 20 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką pieprz, szczypiorek, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Quiche Lorraine, Quiche Lorraine i Quiche Lorraine.
Instrukcje
Posmaruj dwie płytkie, owalne naczynia do pieczenia o pojemności 1,5 szklanki sprayem kuchennym. Linia z bekonem kanadyjskim; posypać serem. Ostrożnie wbij po dwa jajka do każdego naczynia.
W małej misce ubij śmietanę, sól i pieprz na gładką masę; nakładać łyżeczką na jajka.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu całkowitego ścięcia jaj.
W razie potrzeby posyp szczypiorkiem.