Jajka Florentyna
Jajka florentyńskie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 20g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, parmezan, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jajka Florentyna, Jajka Florentyna, oraz Jajka Florentyna.
Instrukcje
Wciśnij szpinak na dno naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego sprayem do gotowania. Uformuj 6 (3-calowe) wgłębienia w warstwie szpinaku, używając tylnej części łyżki lub DNA dużego kubka budyniowego. Rozbij jajko w każde wcięcie.
Mąkę, sól i czerwoną paprykę połączyć w średnim rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Umieścić mieszaninę mleka na średnim ogniu i gotować do zgęstnienia (około 8 minut), stale mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać ser, mieszając, aż ser się rozpuści.
Na jajka i szpinak polać sosem serowym; posypać papryką.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub do momentu, aż żółtka będą prawie gotowe.
Mieszankę szpinakowo-jajeczną pokroić na 6 porcji; każdą porcję podawać na 2 połówki muffinek angielskich i posypać czarnym pieprzem.