Jagodowo-Sernikowy Placek Lodowy
Ciasto jagodowo-sernikowe wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz bitą śmietanę, konfitury z jagód, kruche ciasteczka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 11%. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Sernik Truskawkowy Lody.
Instrukcje
Skorupa: ciasteczka kruche przetwarzać w robocie kuchennym, aż drobno zmielone. Wymieszać razem kruche okruchy i roztopione masło. Naciśnij mieszaninę na dolnej i górnej stronie lekko nasmarowanej 9-calowej płyty ciasta. Zamrażać przez 30 minut lub do momentu ustawienia.
Rozprowadzić 1/4 szklanki konfitury jagodowej na dnie skorupy i zamrozić 10 minut.
Połowę lodów jagodowo-Sernikowych rozłożyć na konfitury i zamrozić 15 minut. Powtórz warstwy raz z 1/4 szklanki konfitury i pozostałe lody, zamrażając zgodnie z powyższym po każdej warstwie.
Polewa: Top z bitą śmietaną słodzoną, świeżymi jagodami i jeżynami oraz cytrynowymi skrętkami.