Jagnięcina z czosnkiem i ziołami
Need a dairy free hor d ' oeuvre? Czosnek i ziele-Crusted jagnięcina może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 20 i kosztuje $2.15 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz liście tymianku, szczypiorek, merlot i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety jagnięce z czosnkiem i ziołami, Ziołowa Nóżka Jagnięca, oraz Ziołowa Nóżka Jagnięca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główek czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków).
Odetnij górne porcje główek czosnku. Owinąć główki czosnku w folię.
Piec w 350 1 godzinę; ostudzić 10 minut. Wycisnąć główki czosnku, aby wyodrębnić miąższ. Odrzuć Skórki.
Umieść miąższ czosnku, musztardę i olej w robocie kuchennym; proces aż będzie gładki. Wymieszać szczypiorek i liście tymianku.
Zwiększenie temperatury pieca do 42
Trim tłuszczu z jagnięciny.
Wytnij 12 3/4-calowych szczelin w jagnięcinie; umieść świeży plasterek czosnku w każdej szczelinie.
Powierzchnię jagnięciny posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu; natrzeć prażoną mieszanką pasty czosnkowej. Nacisnąć bułkę tartą na powierzchni jagnięciny.
Umieścić jagnięcinę na patelni brojlerów. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część jagnięciny, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Piec w temperaturze 425 przez 10 minut. Obniżenie temperatury pieca do 32
Piec dodatkowe 2 godziny i 10 minut lub aż termometr rejestruje 140 (średnio rzadkie) do 155 (średnio).
Wyjąć jagnięcinę z stelaża; umieścić na płytkim talerzu do serwowania. Lekko przykryć folią; odstawić 15 minut.
Odcedzić tłuszcz z dna patelni (nie zeskrobywać patelni).
Umieść patelnię brojlerów na płycie kuchennej na średnim ogniu.
Dodaj bulion i doprowadzić do wrzenia, skrobanie poluzować rumiane kawałki.
Połączyć czerwone Wino i skrobię kukurydzianą i wymieszać trzepaczką.
Dodaj do bulionu wołowego i wróć do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do momentu, aż mieszanina będzie lekko gęsta, stale mieszając. Wymieszać 3/4 łyżeczki soli i od razu podawać z jagnięciną.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.