Jagnięcina i Orzo faszerowane papryką z grubym sosem pomidorowym

Jagnięcina i Orzo faszerowane papryką z grubym sosem pomidorowym
Jagnięcina i Orzo faszerowane papryką z grubym sosem pomidorowym to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 683 kalorie. Ten przepis służy 1 i kosztuje $3.51 za porcję. Jeśli masz koperek, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 45 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jagnięcina i Orzo faszerowane papryką z grubym sosem pomidorowym, Muszle Nadziewane kiełbasą i rukolą + sos pomidorowy, oraz zupa z czerwonej papryki z orzo + olej ziołowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. Posmaruj 9-calową szklaną lub ceramiczną płytkę ciasta 1 łyżeczką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ugotować cebulę z solą w pozostałej łyżce oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i zaczynają brązowieć, 7 do 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podczas gotowania cebuli, gotować orzo w garnku 2-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente. Rezerwa 1/4 szklanki wody do gotowania, a następnie osuszyć orzo na sicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence MikrofalowejSzpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
4
Połówkę cebuli rozłóż na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
CebulaCebula
5
Dodać jagnięcinę do pozostałej cebuli na patelni i gotować, rozbijając duże kępy widelcem, aż mięso nie będzie już różowe, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć z ognia i wymieszać z orzo, wodą do gotowania, 1 łyżką koperku, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
KoperKoper
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence MikrofalowejSzpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
7
Pomidory wymieszać z cebulą na talerzu ciasta i doprawić solą i pieprzem. Paprykę Nestle połówki, boki pokroić w górę, w mieszaninie pomidorów i cebuli i doprawić solą i pieprzem. Podzielić mieszaninę jagnięciny między połówki papryki, następnie przykryć płytkę ciasta arkuszem naoliwionej folii (naoliwioną stroną w dół) i piec, aż pieprz będzie miękki po przekłuciu widelcem, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
PieprzPieprz
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Posypać pozostałym 1/2 łyżki koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia44
Magazyn