Jagnięcina Bolognese z " rodzinnego stołu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur sos, więc dać jagnięcina Bolognese z ' tabela rodziny spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1236 kalorii, 43g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na $4.98 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 100 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka fettuccine, śmietana, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Maialino Marinara z " rodzinnego stołu, Wiosenna Frittata z " rodzinnego stołu, oraz Otulone krótkie żeberka z " rodzinnego stołu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodać zmieloną jagnięcinę i brązowy powoli, skrobanie dno patelni i zmniejszenie ciepła w razie potrzeby, aby utrzymać jagnięcinę od brązowienia zbyt szybko, aż wilgoć odparuje i mięso jest dobrze rumiane, 15 do 20 minut.
Dodać szczyptę soli i płatki czerwonej papryki i gotować przez 1 minutę więcej.
Podgrzać do wysokiej temperatury, dodać tymianek, liście laurowe i wino, dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć, aż na patelni pozostanie tylko niewielka ilość płynu, 5 do 10 minut.
Dodaj marinara i skórkę sera, jeśli używasz, i gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół, lub aż sos zgęstnieje.
Tymczasem doprowadzić 4 ćwiartki wody do wrzenia w dużym garnku i dodać 2 łyżki soli.
Gdy sos zgęstnieje, Usuń i wyrzuć gałązki tymianku, liście laurowe i skórkę sera, jeśli go użyłeś. Wymieszać z masłem, śmietaną i startym serem, doprowadzić na wolnym ogniu i zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Sos można przygotować do 3 dni wcześniej, przykryć i schłodzić; podgrzewać na średnim ogniu.)
Dodać fettuccine do wrzącej wody, wymieszać, aby oddzielić pasma, i gotować przez 2 do 3 minut, aż al dente.
Dodać makaron do sosu i wymieszać dobrze płaszcz.
Posypać serem i podawać od razu.