Jagnięcina Bolognese z " rodzinnego stołu

Jagnięcina Bolognese z
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur sos, więc dać jagnięcina Bolognese z ' tabela rodziny spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1236 kalorii, 43g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na $4.98 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 100 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka fettuccine, śmietana, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Maialino Marinara z " rodzinnego stołu, Wiosenna Frittata z " rodzinnego stołu, oraz Otulone krótkie żeberka z " rodzinnego stołu.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać zmieloną jagnięcinę i brązowy powoli, skrobanie dno patelni i zmniejszenie ciepła w razie potrzeby, aby utrzymać jagnięcinę od brązowienia zbyt szybko, aż wilgoć odparuje i mięso jest dobrze rumiane, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać szczyptę soli i płatki czerwonej papryki i gotować przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Odcedzić tłuszcz.
5
Podgrzać do wysokiej temperatury, dodać tymianek, liście laurowe i wino, dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć, aż na patelni pozostanie tylko niewielka ilość płynu, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj marinara i skórkę sera, jeśli używasz, i gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół, lub aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Tymczasem doprowadzić 4 ćwiartki wody do wrzenia w dużym garnku i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Gdy sos zgęstnieje, Usuń i wyrzuć gałązki tymianku, liście laurowe i skórkę sera, jeśli go użyłeś. Wymieszać z masłem, śmietaną i startym serem, doprowadzić na wolnym ogniu i zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Sos można przygotować do 3 dni wcześniej, przykryć i schłodzić; podgrzewać na średnim ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
9
Dodać fettuccine do wrzącej wody, wymieszać, aby oddzielić pasma, i gotować przez 2 do 3 minut, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
10
Drenaż.
11
Dodać makaron do sosu i wymieszać dobrze płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
12
Posypać serem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn