Jagnięcina Bolognese z " rodzinnego stołu

Jagnięcina Bolognese z
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur sos, więc dać jagnięcina Bolognese z ' tabela rodziny spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1236 kalorii, 43g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na $4.98 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 100 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka fettuccine, śmietana, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Maialino Marinara z " rodzinnego stołu, Wiosenna Frittata z " rodzinnego stołu, oraz Otulone krótkie żeberka z " rodzinnego stołu.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać zmieloną jagnięcinę i brązowy powoli, skrobanie dno patelni i zmniejszenie ciepła w razie potrzeby, aby utrzymać jagnięcinę od brązowienia zbyt szybko, aż wilgoć odparuje i mięso jest dobrze rumiane, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać szczyptę soli i płatki czerwonej papryki i gotować przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Odcedzić tłuszcz.
5
Podgrzać do wysokiej temperatury, dodać tymianek, liście laurowe i wino, dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć, aż na patelni pozostanie tylko niewielka ilość płynu, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj marinara i skórkę sera, jeśli używasz, i gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół, lub aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Tymczasem doprowadzić 4 ćwiartki wody do wrzenia w dużym garnku i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Gdy sos zgęstnieje, Usuń i wyrzuć gałązki tymianku, liście laurowe i skórkę sera, jeśli go użyłeś. Wymieszać z masłem, śmietaną i startym serem, doprowadzić na wolnym ogniu i zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Sos można przygotować do 3 dni wcześniej, przykryć i schłodzić; podgrzewać na średnim ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
śmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówkiśmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
9
Dodać fettuccine do wrzącej wody, wymieszać, aby oddzielić pasma, i gotować przez 2 do 3 minut, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
10
Drenaż.
11
Dodać makaron do sosu i wymieszać dobrze płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
12
Posypać serem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn