Jabłkowy Sos Żurawinowy
Jabłkowy sos żurawinowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 88 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, cynamonu, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 95 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Jabłkowy Sos Żurawinowy, SOS Żurawinowo-Jabłkowy, oraz Gorący Jabłecznik Żurawinowy.
Instrukcje
Połącz jabłecznik, cukier, laski cynamonu, skórkę pomarańczową i goździki w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Włącz ciepło do niskiej; gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści i smaki są mieszane, 10 do 15 protokół.
Żurawinę wymieszać w rondlu, podgrzać do wysokiej temperatury i doprowadzić do wrzenia. Gotuj, ciągle mieszając, aż żurawina zacznie pękać, od 5 do 10 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, aż sos zacznie gęstnieć, o 5 protokół.
Usuń laski cynamonu i goździki.
Wlać do płytkiego naczynia do ostygnięcia i podawać.