Jabłko miodowe-glazurowane udka kurczaka
Udka z kurczaka z miodem jabłkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 10 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, czosnek, udka kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Spróbuj Morelowe Glazurowane Nogi Kurczaka Z Grilla, Klon i musztarda glazurowane nogi kurczaka, oraz Udka kurczaka z miodem i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć. W ciężkiej plastikowej torbie na żywność o pojemności 1 galona połącz kurczaka, sok jabłkowy, czosnek i pieprz. Zamknąć worek, umieścić w misce i schłodzić co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia; odwrócić od czasu do czasu.
Przygotuj grilla. Jeśli używasz brykietów węglowych, kopiec i zapalić 60 brykietów na palenisku z grilla z pokrywką. Gdy brykiety są usiane szarym popiołem, w ciągu 15 do 20 minut popychaj równe ilości na przeciwległe strony firegrate.
Dodaj 5 więcej brykietów teraz, i co 30 minut gotowania, do każdego Kopca węgli.
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, włącz ogrzewanie do wysokiego i zamknij pokrywę na 10 minut. Wyreguluj palniki do gotowania pośredniego (bez środka rozgrzewającego) i utrzymuj na wysokim poziomie. Ustaw miskę ociekową na palenisku między węglami lub palnikami.
Podnieś kurczaka z marynaty i połóż na grillu, a nie na ogniu. Przykryć grilla; otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny. Podlewać marynatą od czasu do czasu przez pierwsze 20 minut. Kurczak gotować, aż nie będzie już różowy w kości najgrubszej części (wyciąć do testu), 40 do 45 minut. Wyrzucić marynatę.
Umyj wszystkie strony kurczaka miodem. Gotować, aż rumiane, obracając w razie potrzeby, 3 do 4 minut dłużej.