Irlandzki Chleb Owsiany
Przepis Irlandzki chleb Owsiany może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 14 i kosztuje 46 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 319 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, soli, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chleb Owsiany Z Orzecha Irlandzkiego, Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, oraz Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w misce miksera stojącego i odstaw 25 minut.
Rozpuścić granulowany cukier i drożdże w ciepłej wodzie; odstawić 5 minut lub do spienienia.
Dodaj do mieszaniny owsa. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Stopniowo dodawać 2 3/4 szklanki mąki uniwersalnej i 3 szklanki mąki pełnoziarnistej do mieszaniny owsa. Beat ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie się kleiło).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel na pół. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w prostokąt o wymiarach 14 x 8 cali na mące.
Zwinąć każdy prostokąt szczelnie, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieść każdy Bochenek, zszywaj boki w dół, w 9-calowej patelni z bochenkiem pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Odkryj ciasto i równomiernie umyj jajko na bochenkach.
Piec w 350 przez 45 minut lub aż bochenki są rumiane na dnie i dźwięk puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojakach z drutu.