Indyk zawinięty boczkiem z sosem gruszkowym

Indyk zawinięty boczkiem z sosem gruszkowym
Indyk zawinięty w boczek z sosem gruszkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 134g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 1222 kalorii. Ten przepis służy 10. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest przyniesiony przez Chow. Jeśli masz cydr gruszkowy, taki jak cydr Ace perry, Indyk, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk zawinięty boczkiem z sosem gruszkowym, Pierś z indyka zawinięta w boczek z sosem jabłkowym, oraz Rolada z indyka pieczona w kabaczku, zawijana boczkiem z sosem jabłkowym.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wyjmij indyka z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Usuń podroby i szyję; zarezerwuj szyję. Wypłukać jamę indyka i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Przyciąć większość nadmiaru tłuszczu i skóry z szyi i jamy, i zrobić 3-calowe szczeliny przez skórę, gdzie nogi spełniają piersi.Natrzeć indyka na całej powierzchni 2 łyżkami oleju roślinnego, następnie obficie doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Doprawić jamę solą i pieprzem, włożyć 1 połówkę cebuli, 1 kawałek selera i 2 ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Umieścić indyka na dużej patelni do pieczenia. Ułóż szyję i pozostałe cebule, kawałki selera i ząbki czosnku na patelni i umieść w piekarniku. Piecz przez 30 minut, a następnie obniżaj temperaturę do 177°. Co 45 minut podlewaj ptaka kapiącą patelnią.Około 45 minut przed zakończeniem indyka lub gdy temperatura wewnętrzna uda osiągnie145, pokrój gruszki na pół i usuń rdzenie i łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Każdą połowę posmarować pozostałą 1 łyżką oleju roślinnego i dobrze doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Wyjmij indyka z piekarnika i nakładaj paski boczku na piersi i wokół nóg. W razie potrzeby zabezpiecz paski boczku około 1 cala od krawędzi wykałaczkami. Ułóż połówki gruszki na patelni i przywróć indyka do piekarnika.Piecz, aż wewnętrzna temperatura uda osiągnie 68°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wyjmij indyka z piekarnika i pozostaw go odsłonięty podczas przygotowywania sosu, lub przez co najmniej 30 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Umieść 4 zarezerwowane połówki gruszki i 1 zarezerwowaną połowę cebuli w robocie kuchennym i przecier, aż będzie gładka, o 2 protokół. Rezerwa.Ugotować zasmażkę roztapiając masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Gdy się spieni, dodaj mąkę i ubijaj nieprzerwanie, aż dobrze się połączą. Gotować, aż mąka straci swój surowy smak i zacznie emitować aromat toasty, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Ubić bulion z kurczaka na gładką masę, dodać zioła i przecier gruszkowy i wymieszać na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Wylej tyle tłuszczu, ile możesz z patelni bez usuwania soków z patelni i ustaw patelnię na dwóch palnikach na średnim ogniu. Gdy soki na patelni zaczną skwierczeć, powoli wlewaj cydr gruszkowy i gotuj, skrobając wszelkie rumiane kawałki płaską łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Zielone Jabłko1 Duże Zielone Jabłko
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4
Dodać mieszankę cydru do sosu i wymieszać, aby połączyć. Gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, a następnie przecedzić przez sitko o drobnej siatce. Pokroić indyka i podawać z sosem.Parowanie napojów: d 'Arenberg D' Arry ' s Original Shiraz Grenache, Australia Południowa. Ten Australijski Shiraz-Grenache stawia przede wszystkim owoce z ciemnych jagód; ma instynkt i dym dla boczku, podczas gdy różowy Grenache będzie miłym dodatkiem do indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 Duże Zielone Jabłko1 Duże Zielone Jabłko
ShirazShiraz
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia40
Magazyn