Imbirowe marchewki limonkowe
Imbirowa marchewka limonkowa może być po prostu bezglutenowym, lakto ovo wegetariańskim i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje po 90 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 38 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup limonkę, marchewkę, imbir i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to danie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 33% . Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Podobne przepisy to Imbirowa marchewka , Imbirowa marynowana marchewka i Imbirowa pomarańczowa marchewka .
Instrukcje
W 1-1/2-kwarty. misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej, połącz marchewki z wodą. Przykryj i gotuj na wysokim ogniu przez 5-6 minut lub do momentu, aż będzie chrupiąca, raz mieszając.
W międzyczasie w małej misce połącz sok z limonki, masło, miód, skórkę i imbir. Przykryj i wstaw do mikrofalówki na wysoką moc przez 45 sekund.
Odcedź marchewki; wymieszać z mieszaniną limonki. Przykryj i gotuj na wysokim poziomie przez 45 sekund.