Idealne Ciasto Pomarańczowe Bez Mąki
Idealne ciasto pomarańczowe bez mąki może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 226 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 283 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier, zmielone migdały i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Idealne Ciasto Pomarańczowe Bez Mąki, Ciasto pomarańczowo-imbirowe bez mąki, oraz Przyprawione Ciasto Pomarańczowe Bez Mąki.
Instrukcje
Umieść pomarańcze w dużym rondlu i dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 godziny na średnim ogniu. Sprawdź od czasu do czasu, aby upewnić się, że nie gotują się na sucho. Pozostawić pomarańcze do ostygnięcia, następnie pokroić je i usunąć nasiona. Przetworzyć w blenderze lub robocie spożywczym na grubą miazgę.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Dokładnie nasmaruj 10-calową okrągłą patelnię do ciasta i wyłóż ją papierem do pieczenia.
W dużej misce, ubić jajka i cukier razem za pomocą miksera elektrycznego, aż gruby i blady, o 10 protokół.
Wymieszać z proszkiem do pieczenia i szafranem (opcjonalnie). Wymieszać z puree pomarańczy. Delikatnie złożyć migdałowy posiłek i kandyzowaną skórkę pomarańczową( opcjonalnie); wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec, aż mały nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni. Dotknij na talerzu do serwowania, gdy ostygnie.