Idealne ciasto na pizzę
Idealne ciasto na pizzę zajmuje około 30 minut od początku do końca. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. To ciasto zawiera 245 kalorii , 8 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka aktywnych drożdży, ciepłej wody, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 75% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Klasyczna szarlotka z doskonałym ciastem , świeżą kukurydzą, pieczonymi pomidorami i marynowanym czosnkiem, pizza ze skórką z mąki kukurydzianej oraz Domowa pizza na cienkim cieście + pesto + ziemniaki .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać cukier, sól, 1 szklankę mąki chlebowej i mąkę pełnoziarnistą. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, aby powstało miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół; zwinąć w 15-calowy. koło. Nasmaruj 14-calowy. patelnię do pizzy i posyp mąką kukurydzianą.
Przenieść ciasto do przygotowanej formy; lekko podbuduj krawędzie.
Piec w temperaturze 425°C przez 10-15 minut lub do momentu, aż skórka będzie złocistobrązowa, a nadzienie lekko się zarumieni i podgrzeje.