Hummus-Crusted Alaskan Wild King Salmon Over a Bed of French Beans, Red Onion, and Cucumber Salad with Lemon Oil

Hummus-Crusted Alaskan Wild King Salmon Over a Bed of French Beans, Red Onion, and Cucumber Salad with Lemon Oil
Hummus-Crusted Alaskan Wild King Salmon nad łóżkiem z fasoli francuskiej, czerwonej cebuli i sałatka z ogórka z olejem cytrynowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 749 kalorii, 58g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $7.59 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, fasolkę, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bogaty pieczony dziki łosoś alaskański z cytryną i koperkiem, Dziki łosoś alaskański z brukselką i winegretem Orzechowo-cytrynowym od zdrowego odżywiania, oraz Chrupiąca Sałatka Z Łososia Alaskańskiego.

Instrukcje

1
Cytryny pokroić na pół i wycisnąć sok do małego rondla. Drop w juiced połówki cytryny i dodać czosnek, szalotki, olej, sól, i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
CytrynaCytryna
PieprzPieprz
SokSok
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przełożyć do miski i ostudzić do temperatury pokojowej, następnie przykryć i schłodzić na noc. (Jeśli nie zaplanowałeś tego wcześniej, po prostu pozostaw olej w temperaturze pokojowej przez 30 minut.) Odcedzić olej, mocno naciskając na ciała stałe przed ich odrzuceniem. Smak soli. Olejek cytrynowy będzie przechowywany, przykryty i schłodzony przez 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek CytrynowyOlejek Cytrynowy
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Włożyć ciecierzycę, czosnek, tahini, sok z cytryny, sól i pieprz do robota kuchennego i pulsować, aż ciecierzyca są grubo posiekane. Zeskrobać boki miski. Ponownie włączyć procesor i skropić olejem. Proces aż hummus jest gładka, skrobanie po bokach miski w razie potrzeby. Zeskrobać hummus do miski, przykryć, i odstawić na bok w temperaturze pokojowej, aż potrzebne, lub przykryć i przechowywać w lodówce do 1 dnia. Przed użyciem hummus należy przywrócić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CiecierzycaCiecierzyca
CzosnekCzosnek
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
PieprzPieprz
TahiniTahini
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Połączyć ogórek, cebula, i fasolki verts w misce. Przykryć i przechowywać w lodówce aż potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
OgórekOgórek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Umieść stojak piekarnika 6 cali od brojlerów i podgrzać brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umyć blachę do pieczenia z olejem i przesuń go pod brojlerem, aby ogrzać przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
3
Umieść mąkę kukurydzianą, mąkę i sól morską w płytkiej misce i ubijaj, aby połączyć. Zanurz stronę Skórki łososia w panierce i ustaw ją, stronę skórki w dół, na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sól MorskaSól Morska
łosośłosoś
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Posmarować rybę olejem i lekko posolić. Smażyć rybę przez 1 1/2 protokół. Zmień ustawienie piekarnika na 260° i piecz rybę przez 7 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika. Wyreguluj stojak piekarnika, aby był około 3 cali od brojlerów i włącz brojler z powrotem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Wierzch każdego filetu rozprowadzić jedną czwartą Hummusu. Użyj tylnej części łyżki, aby uzyskać szczyty w hummusie(nierówna powierzchnia zapewni lepsze brązowienie), a każdy filet posypać 1 łyżeczką panko. Przesuń blachę do pieczenia z powrotem do piekarnika i dusić, aż hummus jest rumiane, o 2 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Aby służyć, podziel sałatkę na 4 talerze obiadowe, rozkładając ją na środku każdego talerza.
8
Każdą sałatkę posypać 1 łyżeczką natki pietruszki i skropić 1/4 szklanki oleju cytrynowego. Ułóż łososia na wierzchu sałatki i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek CytrynowyOlejek Cytrynowy
Pietruszka-naćPietruszka-nać
łosośłosoś
9
Przedruk za zgodą The Grand Central Oyster Bar and Restaurant Cookbook: Recipes & Tales From a Classic American Restaurant by Sandy Ingber with Roy Finamore. Prawa autorskie do tekstu 2013 Grand Central Oyster Bar & Restaurant Franchising Co., Inc.; photographs copyright 2012 by Iain Bagwell. Opublikowany w 2013 roku przez Stewart, Tabori & Chang.
Składniki, których będziesz potrzebować
OstrygiOstrygi

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn