Hiszpańskie kulki figowo-migdałowe
Hiszpański fig & migdałowe kulki może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 330 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz nasiona sezamu, brandy, moreli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 47 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Podobne przepisy to Hiszpańskie Kulki Ciecierzycy, Figi i Daktyle, oraz Mini kulki z serem Figowo-orzechowym.
Instrukcje
Whizz migdały w robocie kuchennym, aż większość są drobno posiekane, a następnie przewinąć do dużej miski. Z grubsza posiekaj figi, a następnie zmiksuj na gładką lepką pastę. Zeskrobać migdały, a następnie, używając rąk, dobrze wymieszać z suszonymi owocami, brandy, miodem i goździkami.
Podzielić mieszaninę na 6 i zwinąć w kulki. Przełóż nasiona sezamu na tacę, a następnie zwiń kulki w nich, aż będą przykryte. Przykryj tacę luźno czystym ręcznikiem, a następnie pozostaw kulki figowe do wyschnięcia na tydzień przed zapakowaniem. Będzie przechowywać w chłodnym miejscu przez 2 miesiące.