Herbed Spaetzle
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Herbed Spaetzle spróbować. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 8G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 61 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz śmietanę, pieprz, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Herbed Spaetzle I Szpinak, Fresh Herbed Quark Spaetzle, oraz Spaetzle w sosie pomidorowym Herbed Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś garnek osolonej wody do nagiego gotowania na wolnym ogniu.
Mąkę, 2 łyżeczki soli, szczyptę pieprzu i gałkę muszkatołową połączyć w dużej misce.
Śmietanę, seltzer, jajka, zioła i musztardę ubić w innej misce, a następnie wymieszać z mieszaniną mąki.
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Pracując nad gotującą się wodą, umieść około 1 szklanki ciasta w durszlaku i przepchnij ciasto gumową szpatułką. Gotować spaetzle przez 1 minutę po wypłynięciu na powierzchnię, a następnie wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do lodowatej wody. Powtórz z pozostałym ciastem, pozwalając wodzie powrócić do nagiego gotowania na wolnym ogniu między partiami.
Spaetzle odcedzić, rozłożyć na blasze do pieczenia i osuszyć ręcznikami papierowymi. Wymieszać z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek.
Rozgrzać 2 łyżki masła i 1 łyżka oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać połowę spaetzle w równej warstwie. Gotować, niezakłócony, aż złoty kolor na dnie, o 5 protokół. Wstrząsnąć patelnię i poluzować spaetzle z łopatką; kontynuować gotowanie aż do ogrzania przez, o 1 więcej minut. Doprawić solą i pieprzem. Powtórzyć z pozostałym masłem, olejem i spaetzle.