Hawajsko-Portugalski Wędzony Indyk
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Hawajsko-Portugalski wędzony Indyk może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 18 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 77g białka, oraz 27 g tłuszczu. Mieszanka czosnku, turbinado cukru, chipsy hickory, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Pstrąg Portugalski gotowany w wędzonej szynce, Hamburgery Z Indyka Hawajskiego, oraz Hawaiian Turkey Topi Się dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dniu 1 (2 dni przed Świętem Dziękczynienia) Usuń podroby z indyka i spłucz indyka do środka i na zewnątrz. Ustawić indyka, od strony piersi w dół, w dużej jednorazowej patelni do pieczenia ustawionej na blasze do pieczenia bez obręczy.
Dodać podroby do patelni (wyrzucić szyję). Do wnęki indyka posypać grubo posiekanym imbirem i czosnkiem. W misce, ubij razem mielony czosnek, mielony imbir, sos sojowy, ocet, i brązowy cukier; wlać na indyka. Przykryj indyka folią i marynuj 2 dni, fastrygując 3 do 5 razy dziennie.
W dniu 3 (Święto Dziękczynienia) Usuń podroby i 1 szklankę marynaty z patelni i odstaw na portugalski SOS Kiełbasowy. Około 4 godziny przed podaniem wyjąć indyka z lodówki.
Odstawić na 30 minut na patelni; w międzyczasie moczyć chipsy hickory w wodzie 30 minut.
Wyjąć indyka z patelni i zalać marynatą do miski, dodać bulion z kurczaka i odstawić. Włożyć indyka na patelnię, pierś do góry i dodać cebulę (włożyć 2 lub 3 ćwiartki do indyka). Indyk kratownicowy, Wiązanie pałeczek perkusyjnych szczelnie sznurkiem kuchennym; końcówki skrzydełek kratownicowych razem w ten sam sposób. Przykryj końcówki skrzydeł i podudzia foliowymi "czapkami" o dużej wytrzymałości, formując je ciasno, aby zapobiec przypaleniu. Całą patelnię luźno przykryć podwójną warstwą folii, rozciągając folię poza Indyk jak parasol.
Przygotuj grill węglowy lub gazowy, wystarczająco duży, aby pomieścić indyka, do gotowania pośredniego: na grillu węglowym zapalić około 60 brykietów z węgla drzewnego. Gdy węgle są nakrapiane popiołem (około 20 minut), kopiec równo po przeciwnych stronach ogniska. Do każdego Kopca dodać 5 brykietów i 1/2 szklanki odsączonych namoczonych wiórów drzewnych teraz i co 30 minut podczas palenia. W przypadku korzystania z grilla gazowego (z co najmniej 11 w. pomiędzy pośrednimi palnikami ciepła), umieścić 1/2 szklanki odsączonych namoczonych wiórów drzewnych w patelni ociekowej bezpośrednio na ciepło w przednim rogu i dodać 1/2 szklanki wiórów przez ruszt co 30 minut podczas palenia. Obróć ciepło na wysokie i wyreguluj gaz do pośredniego gotowania. Zamknij pokrywę i rozgrzej grill 10 minut.
Ostrożnie przesuń patelnię z indykiem z blachy do pieczenia na środek grilla.
Zalać marynatą i bulionem. Zamknij pokrywę grilla. (Jeśli grill ma wargę, oprzyj patelnię pod kątem na grillu, a następnie ostrożnie przesuń patelnię na grill.) Wędzić indyka, fastrygując co 1/2 godziny, aż termometr natychmiastowy włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestry 150, około 2 1/2 godziny (rozpocząć sprawdzanie po 2 godzinach). Marynata z kadzi z patelni do żaroodpornej miski i rezerwy na Hawajsko-Portugalski sos z indyka i portugalski SOS Kiełbasowy.
Przesuń blachę do pieczenia pod patelnią z indykiem, Ułatw pieczenie na blasze i podnieś patelnię z grillem z indyka.
Niech Turcja odpocznie, pokryta folią, co najmniej 20 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do 16