Hawajskie Ciasto Matowe
Hawajskie ciasto matowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje 54 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 53 fanów. Mieszanka ananasa, extra-kremowy bitą polewą, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Ciasto Dyniowe Matowe, Matowe Ciasto Ananasowe, oraz Ciasto Bananowe Matowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj patelnię do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania lub dobrze posmaruj patelnię masłem i zalej mąką, aby zapobiec przyklejeniu.
Beat mix ciasto, woda, jajka, olej roślinny, 1 opakowanie kremu kokosowego pudding mix, i 1 łyżka ekstraktu rumu w misce z mikserem elektrycznym, aż gładka, o 2 protokół. Delikatnie złożyć pokruszony ananas.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto wzrośnie, zmieni kolor na złoty, a wykałaczka włożona do środka ciasta wychodzi czysta, 30 do 35 minut. Schłodzić ciasto do temperatury pokojowej na patelni na stojaku z drutu, około 30 minut.
Podczas pieczenia ciasta, rozprowadzić 2 łyżki płatków kokosowych na blasze do pieczenia, i piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko tosty, o 10 protokół.
Wyjąć kokosa, pozostawić do ostygnięcia i odstawić.
Aby lukier, ubijać 1 pakiet kokosowy budyń śmietany wymieszać z mlekiem, aż mieszanina okazuje gęsty i kremowy, o 2 protokół. Delikatnie złożyć ubitą polewę, 1/4 szklanki płatków kokosowych, ekstraktu kokosowego i 1 łyżeczki ekstraktu z rumu. Mróz ciasto, i posypać tosty Kokosowe na wierzchu. Przechowywać w lodówce.