Gęś pieczona z pieprzem i tymiankiem
Pieczona gęś z pieprzem i tymiankiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 153g tłuszczu, oraz w sumie 1640 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $5.79 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka masła, oliwy z oliwek, popękane, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Różowy Pieprz Truskawkowy Galaretka Z Tymiankiem Krem Miodowy, Super Chrupiąca Pieczona Gęś, oraz Pieczona gęś z chrupiącą skórką.
Instrukcje
Aby przygotować glazurę: w małej misce wymieszać popękane ziarna pieprzu, liście tymianku, oliwę z oliwek i czosnek i doprawić solą.
Aby przygotować gęś: Rozgrzej piekarnik do 191°. doprawić zewnętrzną i wewnętrzną jamę gęsi solą i pieprzem.
Posmaruj glazurę na zewnątrz gęsi, zastrzegając wszelkie dodatkowe do użycia podczas pieczenia.
Na patelni ułożyć cebulę, marchew i seler, a Gęś ułożyć na wierzchu warzyw. Piecz przez 2 do 2 1/2 godziny, fastrygowanie od czasu do czasu z pozostałą mieszaniną pieprzu i wszelkie kapiele, aż złoty kolor i chrupiące i sok z jamy działa jasne.
Wyjmij gęś z piekarnika i pozostaw na 15 minut przed rzeźbieniem.
Przygotowanie sosu: przecedzić kapiące Patelnie przez sito o drobnych oczkach. Zetrzyj tłuszcz, pozostawiając soki mięsne i umieść w małym rondlu.
Do soków mięsnych ubić masło, dodać posiekany tymianek, doprawić solą i pieprzem.
Gęś pokroić i podawać z sosem do patelni.
Adaptacja filmu Charlie Trotter Cooks at Home autorstwa Charliego Trottera, © 2000 ten Speed Press.