Gulasz Z Zielonego Chile
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać zielone Chile gulasz spróbować. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 195 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka mielonej wołowiny, koszerna sól i pieprz, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz Z Zielonego Chile, Gulasz Z Zielonego Chile, oraz Zielone Chile-Gulasz Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od obierania i kostki ziemniaka na kawałki o średnicy 1/2 cala i odstawić.
Następnie na patelni saute na średnim ogniu ugotować mieloną wołowinę i lekko posypać solą i pieprzem.
Podczas gotowania wołowiny, umieść 4 szklanki wody w garnku z ziemniakami i doprowadzić do wrzenia. Gotować ziemniaki do przetargu widelcowego; nie gotować, aż ziemniaki zacieru.
Kiedy cała surowość jest gotowana z wołowiny, wyłącz ciepło. Powoli dodawać mąkę podczas mieszania do wołowiny w celu uzyskania zasmażki.
Wymieszać mąkę z wołowiną całkowicie, aż nie pozostanie sucha mąka. (W zależności od stosunku tłuszczu wołowiny, może trzeba dodać więcej lub mniej mąki. Wszystko zależy od tego, jak gruby chcesz gulasz w konsystencji.)
Gdy roux jest kompletny, dodać do stockpot z gotowanymi ziemniakami. Mięso może być w dużych kawałkach, więc z dużą łyżką, rozbić na żądany rozmiar. Gdy mięso jest w pełni rozbite, dodać zielone chiles, kukurydza, zielony chili w proszku, 2 łyżeczki soli i 2 łyżeczki czarnego pieprzu. W pełni wymieszać wszystkie składniki i umieścić garnek z powrotem na kuchence. Doprowadzić do temperatury na średnim ogniu. Gdy zupa jest w odpowiedniej temperaturze serwowania, podawać w średnich miseczkach i cieszyć. W razie potrzeby możesz dodać ser lub śmietanę.
Opcjonalne propozycje serwowania: tarty ser, kwaśna śmietana.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada