Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata

Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata
Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, cebulę, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Gulasz z kurczaka i soczewicy z gremolatą, Umbryjski gulasz z soczewicy z oliwą z oliwek-jajka sadzone, oraz Osiem przypraw Squash i udka z kurczaka gulasz z ryżem z soczewicy.

Instrukcje

1
W średnim rondlu zagotować 2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj soczewicę, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż prawie miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Dodać dużą szczyptę soli i dusić do miękkości, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Odcedzić soczewicę i rozprowadzić na talerzu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Rozgrzać oliwę w średniej, emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6
Dodać cebulę i szalotkę i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodać 2 szklanki wody, 1/4 szklanki pietruszki, tymianek, liść laurowy i szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Dodać groszek, ryż i pozostałą 1 litr wody. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
9
Tymczasem w małej miseczce wrzucić oliwki z czosnkiem, skórką z cytryny i pozostałą 1/2 szklanki pietruszki. Gremolatę doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Delikatnie wymieszaj soczewicę do gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
GulaszGulasz
11
Dodać rzymską i pokruszony czerwony pieprz, przykryć i gotować na małym ogniu, aż sałata zwiędnie, o 3 protokół. Doprawić solą. Wyrzucić gałązki tymianku i liść laurowy. Gulasz ułożyć w miseczkach, na wierzch polać oliwką gremolata i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
RomaineRomaine
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
12
Rekomendacja wina: słone oliwki i ziemista soczewica w tym gulaszu wymagają dużego białego (spróbuj 1999 Regaleali Bianco z Sycylii) lub jasnoczerwonego o dobrej kwasowości (takiego jak 2000 Antinori Santa Cristina).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
GulaszGulasz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn