Gulasz z kurczaka z kluskami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z kurczaka z pierogami. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 594 kalorie. Jest idealny do Jesień. 337 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Mieszanka bazylii, mleka, koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest znakomite. Spróbuj Gulasz z kurczaka i pierogi, Kremowy gulasz z kurczaka z kluskami, oraz Gulasz z kurczaka z klasycznymi pierogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka od kości i pokroić na kawałki lub rozdrobnić. Odstawić.
Roztopić 2 łyżki masła w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i seler do miękkości, o 10 protokół.
Posypać 2 łyżki mąki i stale ubijać, aby gęsta zasmażka, o 2 protokół. Powoli wlać bulion z kurczaka, ubijając, aby usunąć grudki.
Dodaj 1 łyżeczkę soli, czarny pieprz, bazylia, tymianek, ziemniaki i mieszane warzywa. Przykryć i gotować gulasz na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, 15 do 20 protokół. Wymieszaj mięso z kurczaka i dalej gotuj na wolnym ogniu.
W międzyczasie połączyć 1 1/2 szklanki mąki, proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce; pokroić w 3 łyżki masła, aż mieszanina przypomina grube okruchy. Wymieszać z mlekiem i koperkiem. Do gotującego się gulaszu Wrzuć zaokrąglone łyżki ciasta. Gotować, odsłonięte, przez 10 minut. Przykryć i gotować, aż pierogi będą miękkie, 8 do 10 minut więcej.