Gulasz z ciecierzycy i karczocha z Rouille

Gulasz z ciecierzycy i karczocha z Rouille
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać ciecierzycy-Karczoch gulasz z Rouille spróbować. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 1,59 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz ciecierzycę, nitki szafranowe, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Moosewood ciecierzyca i Karczoch serduszko gulasz, Letni gulasz rybny z rouille, oraz Masala z ciecierzycy i karczocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń korzenie, zewnętrzne liście i wierzchołki z porów, pozostawiając 1 1/2 do 2 cali ciemnych liści. Pory pokroić na pół wzdłuż; spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
2
Drenaż.
3
Usunąć ciemne liście; posiekać ciemne liście do miary 1 1/2 szklanki; odstawić. Koniec Cebulki posiekać, aby zmierzyć 2 filiżanki; odstawić.
4
Usunąć łodygi z cebulki kopru włoskiego. Posiekać łodygi do środka 1 1/2 szklanki; odstawić. Cebulkę posiekać do miary 2 szklanki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
5
Połącz posiekane ciemne liście pora, posiekane łodygi kopru włoskiego, 5 szklanek wody, wina i nasion kopru włoskiego w dużym holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; dusić 25 minut. Przecedzić mieszaninę porów przez sito nad miską, zachowując wywar; wyrzucić cząstki stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Koper WłoskiKoper Włoski
StadoStado
WodaWoda
PorPor
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Podczas gdy mieszanka warzyw simmers, połączyć 8 szklanek wody i soku z cytryny. Pracując z 1 karczochem na raz, odetnij łodygę do 1 cala podstawy; oderwij łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KarczochKarczoch
WarzywaWarzywa
WodaWoda
BazaBaza
7
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno.
8
Karczoch przeciąć na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
9
Usuń puszysty Ostropest od spodu łyżką.
10
Karczoch pokroić wzdłuż na ćwiartki; wstawić do wody cytrynowej. Powtórz procedurę z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
11
Odcedzić karczochy; wyrzucić wodę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
12
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj posiekane cebulki pora, sól, i pieprz; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
PorPor
SólSól
14
Dodać czosnek; podsmażyć 2 protokół. Wymieszać posiekaną cebulę kopru włoskiego, karczochy, wywar, ziemniaki, ciecierzycę, pomidory i szafran; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
WarzywaWarzywa
KarczochKarczoch
CiecierzycaCiecierzyca
PomidorPomidor
SzafranSzafran
CzosnekCzosnek
ZiemniakZiemniak
StadoStado
15
Podawać z Rouille.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia54
Magazyn