Gulasz wieprzowy w Zielonej salsie
Gulasz wieprzowy w Zielonej salsie wymaga ok. 1 godzina i 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 329 kalorii, 29g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mielony kminek, majeranek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Gulasz Wieprzowy Zielony Chili, Gulasz wieprzowo-Zielony Chili, oraz Gulasz Wieprzowy Z Zielonym Chili.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, 1 łyżeczkę soli, pieprz i kminek.
Umieść pokrojoną w kostkę wieprzowinę i dobrze wymieszaj, aby pokryć mięso przyprawami.
Rozgrzać oliwę w dużym, ciężkim piekarniku lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu, aż olej się połyska. Pracując partiami, jeśli to konieczne, umieść mięso na gorącej patelni w jednej warstwie. Smażyć wieprzowinę na patelni, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 15 minut.
Wyjąć wieprzowinę do miski i przykryć, aby się ogrzała.
Ugotować i wymieszać cebulę w gorącej patelni na średnim ogniu, dodając więcej oliwy z oliwek, jeśli to konieczne, aż cebula będzie przezroczysta i zacznie brązowieć, o 7 protokół. Odstawić mięso na patelnię i wymieszać z czosnkiem, pomidorami, chiles, majerankiem, posiekaną kolendrą i wodą. Sprawdź przyprawy i w razie potrzeby dodaj 1 szczyptę soli do smaku. Przykryć i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie, około 1 godziny. Odtłuścić nadmiar tłuszczu z gulaszu przed podaniem w miseczkach, przyozdobione odrobiną kwaśnej śmietany i gałązką kolendry na każdej misce.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.