Gulasz Rybny

Gulasz Rybny
Gulasz rybny to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 20 porcjami. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako zupa i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Mieszanka oregano, marchew, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Easy Fish Molee (Gulasz Rybny W Stylu Południowoindyjskim Z Kokosem), Gulasz Rybny, oraz Gulasz Rybny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę, czosnek i marchew obrać. Cebulę, marchewkę, seler i pomidor pokroić w kostkę (ok. 1 cm kawałków) i drobno posiekać czosnek.Mięso przygotowujemy odkamieniając i usuwając z ryb wszelkie kości, obierając krewetki, czyszcząc kalmary i usuwając z nich małże (tak samo jak w przypadku moules mariniere). Następnie pokrój rybę i kałamarnicę na kawałki wielkości kęsa (około 2 cm) i trzymaj całe mięso w lodówce, aż będzie potrzebne (małże trzymaj w misce bez wody pokrytej kawałkiem wilgotnego papieru kuchennego). na dużej patelni podgrzej oliwę na średnim ogniu, następnie dodaj cebulę, seler i marchewkę i gotuj przez około 5 minut, aż zaczną się brązowieć.Następnie zmniejsz ogień do niskiego, dodaj pomidora i czosnek i gotuj je przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
KałamarnicaKałamarnica
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj pomidora czystego i gotować przez kolejne 10 minut.Wyłączyć ogień i przechylić zawartość do naczynia lub talerza i trzymać na jednej stronie.Odstawić patelnię do ognia i włożyć do wody i białego wina. Doprowadzić go do wrzenia przed przewróceniem w małże.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Nałożyć pokrywkę na patelnię i gotować małże przez 5 minut, ostrożnie wstrząsając patelnią co 2 minuty. Następnie umieść durszlak na dużej misce i przewróć małże do durszlaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Umieścić małże z jednej strony i przechowywać soki w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Gotowane warzywa włóż z powrotem do patelni i przywróć patelnię do ognia. Następnie wlać zarezerwowane soki z małży do miski wymieszać je wszystkie razem.Podgrzać do podłoża i gotować płyn przez około 10 minut, aż zmniejszy się o ok.Podczas gdy płyn się gotuje, usuń mięso małży z muszli (możesz zostawić kilka z nich w skorupie, aby użyć ich jako dekoracji). Wyrzuć łuski.Gdy płyn zmniejszy się wystarczająco, przełóż całe mięso, z wyjątkiem małży, na patelnię i załóż pokrywkę. Gotować przez 1 minutę przed wyłączeniem ognia i mieszając w małże i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Serw. Polecamy podawać z dobrym, chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia32
Magazyn