Gulasz Miso
Gulasz Miso to bezglutenowe i wegańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 16G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, wodę, kapustę napa i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gulasz Miso, Gulasz Z Owoców Morza Miso, oraz Serdeczny Gulasz Miso.
Instrukcje
Arame namoczyć w 1 szklance przefiltrowanej wody w małej misce i odstawić.
Umyć quinoa w 3 zmiany zimnej wody w misce, odprowadzanie quinoa na sicie za każdym razem, a następnie umieścić quinoa w rondlu 2-do 3-quart z kombu i 1 szklanka przefiltrowanej wody. Dusić, odkryte, aż quinoa jest po prostu przetargu, o 20 protokół.
Około 10 minut przed quinoa odbywa się, gotować cebulę w oleju w 3-do 4-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zacznie brązowy, o 5 minut, następnie dodać czosnek i gotować, mieszając, 30 sekund.
Dodaj tofu, marchew, shiitakes, i pozostałe 2 1/2 szklanki przefiltrowanej wody i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż marchew jest po prostu miękkie, o 5 protokół.
Usunąć kombu z quinoa i wyrzucić. Wymieszać quinoa do gulaszu, a następnie usunąć z ognia.
Umieścić miso w małej misce i dodać 1/4 szklanki płynu do gulaszu, ubijając, aż miso zostanie włączone, a następnie wymieszać mieszaninę do gulaszu.
Odcedzić i opłukać arame i dodać do gulaszu wraz z bok choy i tamari, mieszając połączyć.
Gulasz podzielić na 2 miseczki i posypać szalką i płatkami dulse.
* Dostępne na rynkach azjatyckich, w sklepach z żywnością naturalną i edenfoods.com.
** Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną, sklepach z żywnością naturalną i ethnicgrocer.com.
*** Dostępne na rynkach azjatyckich, sklepach z żywnością naturalną i Uwajimaya (800-889-1928).
**** Dostępne w sklepach z żywnością naturalną.
***** Dostępne na rynkach azjatyckich, w sklepach z żywnością naturalną i seaveg.com.