Grzyby-Polenta Lasagne

Grzyby-Polenta Lasagne
Przepis Grzyb-Polenta Lasagnan jest gotowy w około 2 godziny i 20 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. To danie główne ma 638 kalorii, 26g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 4,83 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz natychmiastową polentę, grzyby shiitake, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polenta lasagne z kremowym sosem grzybowym, Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami), oraz Polenta Lasagna.

Instrukcje

1
Zrobić sos: namoczyć suszone borowiki w 3 szklankach gorącej wody, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
2
Odcedzić, rezerwując 2 szklanki płynu do namaczania. Z grubsza posiekać borowiki.
3
Podgrzej 1 łyżkę masła i oliwy z oliwek w dużym garnku lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Dodać połowę przycisku i grzyby shiitake i gotować, niezakłócony, aż lekko rumiane na dole, o 2 protokół. Nadal gotować, mieszając, do miękkości, 2 do 3 więcej minut; przenieść do miski. Powtórz z innym 1 łyżka każdego masła i oliwy z oliwek i pozostały przycisk i grzyby shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Przełożyć do miski i dodać 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Zmniejszyć ogień do medium i dodać pozostałe 1 łyżka każdego masła i oliwy z oliwek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać cebulę i borowiki i gotować, mieszając, aż cebula będzie miękka, o 4 protokół. Wymieszać w płatkach czosnku i czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż ciemnieje, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
9
Dodać reserved 2 szklanki płynu porcini, pokruszone pomidory, guzik i grzyby shiitake oraz 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do duszenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
(duża Tuba)(duża Tuba)
10
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
(duża Tuba)(duża Tuba)
11
Przygotuj lasagne: doprowadzić 7 szklanek wody do wrzenia w dużym rondlu; przenieść do dużej żaroodpornej miski. W międzyczasie zagotować 3 szklanki wody w oddzielnym dużym rondlu. Stopniowo ubijać polentę i 1 1/2 łyżeczki soli do miski z gorącą wodą. Przykryj miskę szczelnie folią i ustaw na rondlu wrzącej wody. Zmniejsz ciepło, aby woda gotowała się na wolnym ogniu; gotuj polentę, aż ciecz zostanie wchłonięta, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Zdjąć z ognia, odsunąć i energicznie ubić parmezan, jajka i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko posmaruj 3-ćwiartkowe naczynie do pieczenia oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
14
Rozłóż jedną trzecią polenty w naczyniu i polej połową sosu grzybowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
PolentaPolenta
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
15
Posypać 1 szklanką mozzarelli. Powtórz warstwy (polenta, SOS, mozzarella), a następnie wierzch z pozostałą polentą. (Jeśli polenta robi się zbyt gęsta, ubij trochę gorącej wody.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
PolentaPolenta
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
16
Luźno przykryć naczynie folią i piec do bąbelków, 50 minut do 1 godziny. Włącz brojlery. Odkryć lasagne i góry z pozostałych 1 Puchar mozzarella; broil aż do stopienia, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
17
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
18
Odstawić na 15 minut przed podaniem.
19
Zdjęcia Con Poulos

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn