Gruszki Konserwowane
Konserwowane gruszki to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 6 porcjami. Ta przyprawa ma 503 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką gruszki bartlett, cynamon, strąki kardamonu i kilka innych składników, możesz to zrobić. 549 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cytryny Konserwowane, Cytryny Konserwowane, oraz Cytryny Konserwowane.
Instrukcje
Przygotować gruszki: obierać, rdzeń i ćwiartować gruszki.
Dodaj je do miski z zimną wodą, która została zakwaszona sokiem z cytryny lub kwasem cytrynowym (można użyć zawartości kapsułki witaminy C), aby zapobiec odbarwieniu gruszek przed utlenianiem.
Zagotuj wodę z cukrem i przyprawami: w dużym garnku (5 lub 6 ćwiartek) dodaj cukier, wodę i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia.
Przełożyć ćwiartki gruszki z roztworu cytryny do wrzącej wody z cukrem.
Niech ponownie się zagotuje, gotuj przez 5 minut.
Zapakuj słoiki z gruszkami: Zapakuj słoiki do konserw z gruszkami.
Na gruszki wlać pozostały syrop, pozostawiając 1/2 cala nadproża z wierzchołków słoików. Przetrzyj felgi papierowym ręcznikiem. Załóż pokrywki.
Kąpiel wodna: jeśli konserwujesz gruszki do długotrwałego przechowywania na półce (do roku), umieść w łaźni wodnej na 20 minut.