Gruszka Orzech Kurczak
Kurczak z orzechami gruszkowymi to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 29g białka, oraz 17g tłuszczu. Za 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką orzechy włoskie, pietruszkę, ryż i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 47%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Sałatka gruszkowo-orzechowa z winegretem gruszkowym, Burger Gruszkowo-Orzechowy, oraz Burger Gruszkowo-Orzechowy.
Instrukcje
Odcedź gruszki, rezerwując sok w miarce 1 szklanki.
Dodaj tyle wody, aby odmierzyć 3/4 szklanki. Odłóż gruszki na bok. W małej misce wymieszaj mieszankę soku gruszkowego, sok jabłkowy, brązowy cukier, sos sojowy i czosnek w proszku; odstawić.
Na dużej patelni smaż kurczaka na oleju przez 4-6 minut lub do momentu, aż soki z kurczaka będą klarowne.
Dodaj mieszankę soku z pietruszki i gruszki. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut lub do podgrzania, od czasu do czasu mieszając.
W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka; stopniowo wlewaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia. Dodaj orzechy włoskie i gruszki.
W razie potrzeby podawaj z ryżem.