Grouper z prażoną kukurydzą i papryką
Grouper z prażoną kukurydzą i papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.62 za porcję. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 47g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo zmieloną paprykę, paprykę, filety z groupera i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Miękkie Tacos kukurydziane z prażonymi słodkimi ziemniakami, papryką Poblano i kukurydzą, Grouper ze słodką papryką, oraz Gorące i pikantne Ceviche Cholula Sea Bass z pieczoną papryką, grillowanymi masami, pieczoną kukurydzą i marynatą cytrusową.
Instrukcje
W dużej patelni do pieczenia, połączyć czerwoną i zieloną paprykę, kukurydzę, 1 łyżkę oleju i 1/4 łyżeczki każdej z soli, pieprzu i tymianku. Piecz w piekarniku, aż kukurydza i papryka zaczną brązowieć, o 12 protokół, mieszając dwa razy.
Pozostałą łyżkę oleju natrzeć po obu stronach ryby.
Posypać rybę pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i tymianku.
Wyjmij patelnię z piekarnika i popchnij mieszaninę kukurydzy i pieprzu na boki patelni.
Umieść rybę na środku patelni, strona skórki w dół, i gotować, aż po prostu zrobić, o 15 protokół 1-cal-filety o grubości.
Podawać rybę z kukurydzą i papryką.
Alternatywy dla ryb: Inne umiarkowanie twarde ryby do pieczenia to tilefish,labraks i dorsz. Jeśli filety są oskórowane, posmaruj je odrobiną oleju przed dodaniem do patelni.
Wskazówka: jeśli używasz zamrożonych ziaren kukurydzy, pozwól im rozmrozić, jeśli możesz; zajmuje to tylko kilka minut. Najpierw zmierz kukurydzę, a zostanie rozmrożona, gdy będziesz na nią gotowy. Osusz kukurydzę papierowym ręcznikiem po rozmrożeniu, aby nadmiar wilgoci nie przeszkadzał podczas gotowania i uniemożliwił brązowienie.
Zalecenie dotyczące wina: każda liczba lekkich białych win będzie pasować do tego. Wypróbuj Chardonnay z Francji, takie jak Mcon-Villages lub jeden z nowszych Chardonnay z regionu Pays d ' Oc.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.