Grillowany Tuńczyk z sosem Romesco wędzono-migdałowym

Grillowany Tuńczyk z sosem Romesco wędzono-migdałowym
Grillowany Tuńczyk z wędzono-migdałowym sosem Romesco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $7.25 za porcję. Jedna porcja zawiera 721 kalorii, 48g białka, oraz 42g tłuszczu. Jest to drogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pimentón de la vera, ząbek czosnku, pieczona papryka ze słoika i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z sosem Romesco wędzono-migdałowym, SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco).

Instrukcje

1
Rozpal grilla. W maszynce grubo posiekaj migdały, kostki chleba i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
MigdałyMigdały
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Dodaj pomidory, pieczoną czerwoną paprykę, ocet sherry i pimentn i puree, aż będzie gładka. Przy włączonej maszynie stopniowo dodawaj olej. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ocet SherryOcet Sherry
PomidorPomidor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Tuńczyka doprawić solą i pieprzem. Grilluj na umiarkowanym ogniu, obracając raz, przez 6 minut dla średnio rzadkich lub 8 minut dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Przenieść tuńczyka na talerze. Łyżka trochę sosu romesco nad rybą i przekazać resztę przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn