Grillowany Szafran z jagnięciną
Grillowany Szafran z jagnięciną to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 27g białka, oraz 62 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.75 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz tłusty grecki jogurt, ząbki czosnku, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany stelaż z jagnięciną z ryżem szafranowym, Grillowany stelaż z jagnięciną, oraz Grillowany stelaż z jagnięciną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprawić jagnięciną solą i pieprzem i umieścić każdy stojak jagnięciny w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Czosnek, jogurt, olej, Skórka z cytryny i szafran ubić w małej misce i podzielić między torebki. Uszczelnij worki, wypychając nadmiar powietrza; obróć się, aby pokryć. Jagnięcinę przechowywać w lodówce na noc.
Przygotuj grill na średnie-wysokie, pośrednie ciepło. (W przypadku grilla węglowego węgle bankowe znajdują się po 1 stronie grilla; w przypadku grilla gazowego pozostawić 1 palnik wyłączony.)
Usunąć jagnięcinę z marynaty i wytrzeć nadmiar.
Umieścić jagnięcinę na bezpośrednim ogniu i gotować, obracając i przechodząc do chłodniejszej części grilla w razie potrzeby, aby uniknąć flary-ups, aż rumiane na całym, 8-10 minut.
Przenieś jagnięcinę do chłodniejszej części grilla. Przykryć grilla i ugotować jagnięcinę, obracając od czasu do czasu, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony do środka zarejestruje 125° dla średnio rzadkich, około 15 minut dłużej.
Niech jagnięcina odpocząć 10 minut.
Pokroić w pojedyncze kotlety.