Przepis Grillowany stek z sałatką Tzatziki może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 55 minut. Ten przepis służy 55 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 53 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz czosnek, pieczywo pita, koperek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łatwe grillowane kury kornwalijskie i cukinia z grecką marynatą, Tzatziki i sałatką grecką, Stek Gyros z sosem ogórkowym Tzatziki, oraz GRILLOWANA SAŁATKA Z PORTOBELLO Z AWOKADO, LIMONKĄ I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ.
Instrukcje
1
Wymieszać A. 1., 2 łyżki. sok z cytryny, olej i 1 łyżeczka. czosnek; 1/4 szklanki polać stekiem w płytkim naczyniu. Obróć, aby równomiernie pokryć obie strony steka. Przechowywać w lodówce 30 min. do marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Rozgrzać grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Wyjąć stek z marynaty; wyrzucić marynatę. Grillowany stek 10 do 12 min. lub do średniej doneness (160F), obracając po 6 min. W międzyczasie wymieszaj pozostały sok z cytryny, czosnek, śmietanę i koperek w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Potrójne, Przycięte
1 Pomarańcza, Skórka
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.